Tuesday, January 10, 2006

Μάζεμα υπογραφών για το Αντι-κομμουνιστικό μνημόνιο





Στοπ! Στο αντικομμουνιστικό μνημόνειο λέει το μπάνερ,Εντός ημερών θα αρχίσει το μάζεμα υπογραφών κόντρα στο αντι-κομμουνιστικό μνημόνειο της ΕΕ.Stay tuned...

4 comments:

Rocean said...

jim_hellas said: Το ότι έκαναν εγκλήματα οι κομμουνιστές στην USSR, νομίζω πως δεν πρέπει να το αμφισβητεί κανείς.

Γιατί να μην το αμφισβτεί κανείς? Κανα θέσφατο είναι?

jim_hellas said:Αν ναι, τότε ας ρωτήσει κανέναν κάτοικο κάποιας χώρας της τότε Σοβιετικής Ένωσης, για να μάθει ποια ακριβώς ανθρώπινα δικαιώματα είχαν καταπατηθεί και το πόσοι σκοτώθηκαν, εξορίστηκαν κτλ, επειδή δεν ήθελαν αυτό το σύστημα.

Μάλιστα. Κάτοικο δεν μπορώ να ρωτήσω, αλλά σε βρίσκω ανενημέρωτο. Υπάρχουν μπόλικα γκάλοπ απο την Ρωσία που λένε οτι η πλειοψηφία αναπολεί τις μέρες της ΕΣΣΔ και ότι τότε ζούσανε καλύτερα.

Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ε ας κοιτάξει η ΕΕ (ή οι ΗΠΑ) πρώτα τα δικά της και μετά ας κατακρίνει τις σοσιαλιστικές χώρες και να τις εξισώσει με τον Ναζισμό. Ασε που υπάρχουν και διαφορετικές λογικές. π.χ. στην ΕΕ θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα η ανεργία. Στην ΕΣΣΔ ναι. Το καταπατούσανε αυτό το δικαίωμα. Τέτοια παραδείγματα μπόλικα. Να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εκπαίδευση? Στην υγεία? Στον Πολιτισμό? Στον αθλητισμό? Για ρώτα λοιπόν τους Ρώσους κάτοικους σήμερα. Τι γίνεται με αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα?

Ο ρεβανσισμός δεν είναι καθόλου καλός κριτής. Και όταν ο νικήτής έρχεται να καταδικάσει τον ηττημένο, ε κάτι βρωμάει σε αυτό.

Και φυσικά την ΕΕ δεν την ενοχλεί το ότι ναζιστικές οργανώσεις και συνεργάτες των Ες Ες είναι κράτος εν κράτει σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (όπως στην Εσθονία). Οι ΝΑΖΙ επιβραβεύονται και οι Κομμουνιστές καταδικάζονται. Βγάλτε συμπεράσματα.

lazopolis said...

Για όσους αναρωτιούνται για το πώς καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα από Δυτικούς φορείς, υπάρχει εδώ ένα ευρύ κατηγορητήριο εναντίον μιας σειράς πολυεθνικών (με πολλές από τις κατηγορίες να έχουν ήδη βρεί την δικαστική οδό).

Αυτό βέβαια δεν είναι επιχείρημα υπέρ των συνθηκών διαβίωσης και των ελευθεριών επί Σοβιετικής Ένωσης. Το θέμα είναι οτι το αντι-κομμουνιστικό μνημόνιο κάνει ισοπεδωτικές κρίσεις εις βάρος μιας ολόκληρης σχολής πολιτικής σκέψης χωρίς καμμία αίσθηση Ιστορικής πραγματικότητας, και χωρίς καμμία διάθεση καολικής εφαρμογής των όποιων ανθρωπιστικών κριτηρίων. Είναι όντως οι νικητές που επιθυμούν (κάπως άκομψα) να ξαναγράψουν με βολικότερο τρόπο την Ιστορία.

lazopolis said...

Και ώς συνήθως, ξέχασα το link. Είναι εδώ.

valentin said...

Το μνημόνιο είναι εντελώς απαράδεκτο. Η λογική του είναι ότι ναζισμός και κομμουνισμός ήταν το ίδιο και η μόνη που ξεχώριζε και ξεχωρίζει είναι η φιλελεύθερη αστική δημοκρατία δυτικού τύπου. Το μνημόνιο προαναγγέλλει περιστολή κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και συνδέεται με την 'αποκατάσταση' φιλοναζιστικών ακροδεξιών ομάδων του Β΄Παγκ Πολέμου αλλά και με την καταπίεση των ρωσικών μεινοτήτων, ιδιαίτερα στις Βαλτικές χώρες.

Έτσι παραγνωρίζεται και το μοναδικό στην ιστορία έγκλημα του ναζισμού, η βιομηχανικά οργανωμένη εκόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το μνημόνιο είναι μια κλασική περίπτωση που οι αμαρτίες του αντιπάλου αξιοποιούνται για να τον απαξιώσουν συνολικά. Είναι το μοντέλο με βάση το οποίο η Σαουδική Αραβία είναι στο απυρόβλητο και ας μη γίνονται καθόλου εκλογές, και ας κυριαρχεί ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός κλπ., ενώ ό,τι κάνει η Κίνα ας πούμε γίνεται πρώτο θέμα.

Και βέβαια για αυτό το σκοπό όπως ας πούμε στη Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού λέγονται ανακρίβειες, υπερβολές και ανοιχτά ψέματα.

Από εκεί και πέρα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας. Ο Στάλιν όντως έκανε εγκλήματα. Και στην ΕΣΣΔ πολιτικές ελευθερίες δεν υπήρχαν, ό,τι και να λέμε. Το ότι δεν υπήρχε ανεργία, ότι το βιώτικο επίπεδο ήταν σαφώς υψηλότερο μιλώντας για τον περισσότερο κόσμο, το ότι σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα με τις ρωσίδες κλπ. να στελεχώνουν τα μπουρδέλα όλου του κόσμου, όσο και αν είναι αληθινά δεν επιτρέπουν να παραβλέψουμε τα λάθη, τις αδυναμίες και τα εγκλήματα.

Γιατί τελίκα γίνεται τα μέσα παραγωγής να είναι συλλογική ιδιοκτησία και να υπάρχει πλάνο και συγχρρόνως να υπάρχει πολυκομματισμός και πολιτικές ελευθερίες. Ο 'κομμουνισμός που γνωρίσαμε' θέλει κάποιες βελτιώσεις, εδώ που τα λέμε.