Wednesday, February 22, 2006

Αλληλεγγύη στους Ναυτεργάτες.


Βρόντα ουρανέ τους κεραυνούς

δεν σκιάζομαι,

ρίξε χαλάζι και βροχή

δεν νοιάζομαι

αίμα και ιδρώτα ετούτη τη γη την κέρασα,

άνοιξα δρόμο από φωτιές και πέρασα


άιντε παιδιά άιντε παιδιά άιντε τα χέρια μας κουπιά

φωτιά στο άδικο φωτιά ,

στο φως να ανοίξουμε πανιά

Του πόνου εγώ μικρό παιδί και ασήμαντο

χτυπώ της μοίρας κάθε αυγή το σήμαντρο.

Στέκω αντίκρυ σου γυμνός και σε αψηφώ

άνθρωπος έγινα και ορθός θα κρατηθώ.

Εφοπλιστές+κυβέρνηση vs Ναυτεργάτες+σωματεία ,
Εσύ με ποιόν είσαι;;;;

5 comments:

libertarian said...

Με την λογική και η λογική λέει ότι δεν μπορούν να έχουν αυτά τα προνόμια που ζητούν. Δεν στέκουν.

Anonymous said...

Η εργασία είναι δικαίωμα και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ασφαλώς και πρέπει να αποροφηθούν όλοι οι μηχανικοί πληροφορικής, γιατροί δάσκαλοι και γενικά όλοι οι άνεργοι. Αυτό το αίτημα είναι παγιο αίτημα του ΠΑΜΕ το οποίο στηρίζει έμπρακτα τη συγκεκριμένη απεργία. Άρα λοιπόν οι μηχανικοί πληροφορικής, οι αγρότες δεν έχουν παρά να στηρίξουν τους ναυτεργάτες και το ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν και αυτοί αυτά που τους ανήκουν. Ναι σίγουρα στο συγκεκριμένο σύστημα δεν γίνεται να εκλείψει η ανεργία καθώς αποτελεί συστατικό του μέρος. Όμως το ΠΑΜΕ δε μιλά για διαχείριση του συστήματος αλλά για λαϊκή εξουσία. Άρα εσύ με ποιον είσαι;

Και κάτι άλλο. Ακόμη και να μη συμφωνείς με τα αιτήματα σα libertarian που είσαι φαντάζομαι ότι αποδέχεσαι την έννοια μιας απεργίας ως δημοκρατικής διαδικασίας. Αν δεν υπάρχει περιφρούρηση στην απεργία και γεμίσουν με καινούριους υπαλλήλους τις επιχειρήσεις τους τα αφεντικά τότε τι σκατά απεργία είναι;
Εφόσον λοιπόν το επίσημο ελληνικό κράτος ως δημοκρατική αρχή έχει δώσει το δικαίωμα στους πολίτες του να απεργούν και εφόσον ακόμα και οι δικαστικές αρχές θεωρούν μια τέτοια ενέργεια νόμιμη τότε με ποιανού την εξουσιοδότηση στελνει η κυβέρνηση ματ και ΟΥΚ για να ρημάξουν τον κοσμάκη στο ξύλο; και τι είδους δημοκρατία είναι αυτή; Ούτε αυτο σε είδα όμως να καταδικάζεις. Λογικό είναι βέβαια, φαντάζομαι δεν έχεις φάει ποτέ δημοκρατική γκλοπιά στο ξεροκέφαλό σου.
Μάλλον αυτά που λες εσύ δε στέκουν...

Thrasos said...

Απατρή για μιά ακόμα φορά τα σέβη μου!

libertarian said...

Η εργασία είναι δικαίωμα και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Λοιπόν κατ'αρχήν δικαίωμα στην εργασία δεν σημαίνει ότι εσύ είσαι αναγκασμένος να με προσλάβεις με το ζόρι ακριβώς όπως το δικαίωμα στον έρωτα δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες που ποθείς είναι υποχρεωμένες να συνάψουν ερωτική σχέση μαζί σου. Δεν έχω δικαίωμα να σου κάνω μασάζ με το ζόρι αν εγώ είμαι μασέρ και να με πληρώσεις και από πάνω για κάτι που δεν ζήτησες.

Ασφαλώς και πρέπει να αποροφηθούν όλοι οι μηχανικοί πληροφορικής, γιατροί δάσκαλοι και γενικά όλοι οι άνεργοι. Αυτό το αίτημα είναι παγιο αίτημα του ΠΑΜΕ

Επίσης εγώ σε αυτό το αίτημα θα ήθελα να προσθέσω σύνταξη στα 25, μισθό 10.000 ευρώ τον μήνα, ένα εξοχικό, μια φερράρι κτλ. Τι κοινό έχουν όλα αυτά; Δεν στέκουν. Είναι ανέφικτα. Μα είμαστε σοβαροί; Πες μου πως ακριβώς θα βρουν δουλειά πχ 1.000.000 εκπαιδευτικοί ενώ χρειάζονται μονάχα 10.000; Δεν στέκει.

Όμως το ΠΑΜΕ δε μιλά για διαχείριση του συστήματος αλλά για λαϊκή εξουσία. Άρα εσύ με ποιον είσαι;

Όχι με το ΠΑΜΕ πάντως γιατί τσαμπουνάει αρλούμπες και κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος θα έπρεπε να απορρίπτει όλους αυτούς που τάσσουν λαγούς με πετραχήλια.

είσαι φαντάζομαι ότι αποδέχεσαι την έννοια μιας απεργίας

Ναι αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει απεργία. Απεργία είναι η αποχή από την εργασία. Η περιφρούριση όπως την ονομάζεις δεν είναι τπτ άλλο παρά καταπάτηση του δικαιώματος στην εργασία. Ο άλλος θέλει να εργαστεί και οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ αν τολμίσει θα του σπάσουν το κεφάλι. Ονόμασε όπως θέλεις αυτές τις πράξεις αλλά όχι πάντως απεργία.

να ρημάξουν τον κοσμάκη στο ξύλο; και τι είδους δημοκρατία είναι αυτή; Ούτε αυτο σε είδα όμως να καταδικάζεις.

Αν χτυπήσουν όποιος τους χτυπήσει είναι άμυνα. Άλλο να βαράς κάποιον επειδή απεργεί (είναι ανεπίτρεπτο) και άλλον κάποιον που ξυλοφορτώνει τους συναδέλφους του και σου φέρνει στο κεφάλι ένα καδρόνι.

φαντάζομαι δεν έχεις φάει ποτέ δημοκρατική γκλοπιά στο ξεροκέφαλό σου.

φαντάζεσαι λάθος :-) και σε αντίθεση με τους βίαιους του ΠΑΜΕ που τις άρπαξαν εγώ δεν είχα κάνει απολύτως τπτ.

libertarian said...

Κάτι τελευταίο όταν εννοώ ότι υπόσχονται λαγούς και πετραχήλια εννοώ ότι δεν μας λένε ποτέ πως θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά που υπόσχονται. Το λιμάνι έχει χ τετραγωνικά μέτρα, ψ πράγματα που πρέπει να κάνουν οι ναυτεργάτες, ω ο αριθμός των ναυτεργατών που θα ήθελαν να εργαστούν, 24 ώρες διαθέτει μια ημέρα, 7 ημέρες μια εβδομάδα και περίπου 30 ημέρες ένας μήνας. Οικονομία you know... πως θα λύσουν αυτό το πρόβλημα της άμεσης απορρόφησης όλων όσων θέλουν να απορροφηθούν σε έναν συγκεκριμένο τομέα οι εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ; Απλό δεν θα το λύσουν γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

αλλά για λαϊκή εξουσία.

Ωραία και αν η λαϊκή εξουσία αποφασίσει ότι χρειαζόμαστε 2000 ναυτεργάτες και όχι 10.000 τι γίνεται με την άμεση απορρόφηση όλων όσων θέλουν να γίνουν ναυτεργάτες; Πάει περίπατο;